Ce este Diacetilul?

diacetile strutturaAm observat un interes de a utiliza aromele noastre in fumatul electronic sau vaping si unii clienti au pus intrebarea despre prezenta in anumite moduri a unui compus numit Diacetil.

In primul rand, am dori sa se clarifice ce este Diacetil. Urmatoarele informatii sunt obtinute de la Consiliul IFIC, International Food Information Council.

Ce este Diacetilul si unde se gaseste?

Diacetilul si compusii asemanatori sunt folositi la realizarea mirosului de unt si a aromelor mancarurilor. Apare ca un produs secundar natural de fermentare si se gaseste in produsele lactate, unt, branza si lapte, precum si in paine, cafea, coniac, si rom. De asemenea, este fabricat ca o componenta artificiala a aromei untului, care este utilizata in popcorn pentru microunde  cu aroma de unt, bomboane, produse de patiserie si mixuri de prajituri. Exista alte arome ca si Diacetil? Da. US Food and Drug Administration (FDA) defineste aromele de inlocuire sau agentii aromatizanti ca "substante adaugate pentru a da sau ajuta sa dea gust sau aroma in mancare."

Exista, de asemenea, potentatori de aroma, care sunt "substante adaugate pentru a suplimenta, spori, sau fara a modifica gustul original si / sau aroma unui produs alimentar, conferind un gust sau aroma caracteristica proprie".  Aromele sau intaritorii de aroma sunt considerate ca facand parte dintr-un grup mai mare de aditivi alimentari, pe care FDA ii reglementeaza. Aceasta include utilizarea lor in conditii de siguranta pentru produsele alimentare.  Exist─â riscuri semnificative pentru sanatate in consumul de alimente care con╚Ťin Diacetil? Nu. FDA clasifica in prezent Diacetil ca "general recunoscut ca fiind sigur" (GRAS), pentru consum.

Care sunt potentialele efecte dupa inhalarea vaporilor de Diacetil? Preocuparile legate de inhalarea aburilor de Diacetil provin din mediul de lucru al muncitorilor, nu din alimentele publicul larg consum sau mirosul aromat de Diacetil in casa. Primele suspiciuni asupra inhalarii vaporilor de Diacetil au aparut in anii 1990 cand cativa lucratori si-au incalzit pop-corn la microunde si au dezvoltat probleme respiratorii. Din acel moment, experientele cu persoane care lucreaza in fabrici inconjurati de Diacetil si cercetarea asupra animalelor au sugerat ca respiratia frecventa si repetata a concentratiilor mari de Diacetil in aer poate fi asociata cu o conditie pulmonara extrem de rar, cunoscut sub numele bronsiolitei obliterante.

Aceasta conditie poate provoca cicatrici a cailor respiratorii, ceea ce poate duce la respiratia mult mai grea si in timp, la blocajul cailor respiratorii. Ca si în cele mai multe multe situatii, cazierul medicat cat si conditiile medicale existente pot influenta reactia fiecarei persoane in parte. Astfel incat unele persoane pot fi mai sensibile decat altele la efectele inhalarii de Diacetil. In aprilie 2007, Securitatea Ocupationale Health Administration (OSHA) a lansat un program pentru a aborda riscurile si masurile de control asociate cu fabrici unde este produs popcornul cu aroma de unt pentru microunde.

FDA continua sa caute informa╚Ťii suplimentare pentru a ajuta in continuare la clarificarea eventualelor efecte asupra sanatatii de la DiacetilFace ceva industria cu privire la efectele pentru sanatatea muncitorilor? Da. Din cauza riscurilor potentiale asupra sanatatii in urma expunerii repetate, industria a pus ├«n aplicare modificari pentru a reduce expunerea la locul de munca la Diacetil, inclusiv controalele tehnice de punere ├«n aplicare, cum ar fi rezervoare de amestecare inchise, camere separate de amestecare pentru arome de unt, aparate respiratorii necesare pentru operatorii de camere de amestecare, si imbunatatirea circulatiei aerului in instalatii.

Ne dam seama ca pentru fumatori E, aromele noastre alimentare sunt utilizate într-un mod diferit, deoarece acestea nu sunt ingerate, ci inhalate, precum si prezenta de diacetil poate fi un motiv de ingrijorare.

Din acest motiv, am ndepartat o cantitate mare de Diacetil din colectia noastra de arome din noiembrie 2010 si în continuare produsele care il contin sunt clar identificate.

Disclaimer: Producem si vindem arome alimentare care sunt conforme cu legislatia italian─â si UE si recomendati de EFSA. Sunt sigure pentru uz alimentar; sunt destinate sa fie ingerate, nu inhalate.

Digestia implica digerarea in acid, atac de enzima, prelucrat de rinichi si ficat. Daca este inhalat, ajun ge direct in plamani. Chiar daca din cauza lipsei de combustie, vaping poate fi comparat cu mirosirea unei arome în aer liber, consumul de arome alimentare prin vaping nu a fost in mod special testate pentru siguranta. Flavourart SRL nu poate fi considerat responsabil pentru orice cerere sau prejudiciu rezultand prin utilizarea de aroma alimentelor prin intermediul dispozitivelor electronice precum e-vapers, tigări E si produse similare.

Pareri consumatori

  • Datorita tigarilor electronice am scapat de mirosul neplacut al tutunului.

  • Datorita gamei foarte largi de arome pot savura mai mult decat clasica tigara cu gust de tutun, de exemplu aroma de tutun - RY4 flavor.

┬ę 2013 FlavourArt International SRL. Cod Unic de Inregistrare RO 31273655 Numar de inregistrare la Registrul Comertului: J40/2356/2013 Str. Gladitei nr. 42, Turn T6, Et. 7, Ap. 703, Sector 4, Bucuresti, Romania

Telefon: +4 0314 052 052 | Fax: +4 0314 052 053 | E-Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

elektronik sigara